PoodtBroodt is een kleinschalige desembakkerij, opgericht in 2018 in het buitengebied van Haaksbergen. Per 6 maart 2023 is de bakkerij verhuisd naar het atelier aan de Hegeboerweg in Enschede. Er worden enkele keren per week steeds wisselende soorten desembrood gebakken. De broden kunnen via deze website worden besteld en worden in postcodegebied 7524 vers uit de steenoven met de PoodtBroodt-Ape aan huis bezorgd.
Tevens wordt op dinsdag geleverd aan Gezondheidswinkel G&W in Haaksbergen en op vrijdag aan bosbessenkwekerij La Francaise in Enschede.

WAAROM POODTBROODT?

Als mensen mij vragen mijn achternaam (Poodt) te spellen krijg ik 9 van de 10 keer iets te horen in de trant van: ''met dt? dat is apart!", ''oh, de chique versie'', of ''dus niet zomaar poot''. Daarom vond ik het zowel grappig als toepasselijk om mijn product (brood) in de bedrijfsnaam ook met dt te schrijven. Mijn broden zijn apart (gerezen zonder gist), chic ( lang gerijpt en op steen gebakken) en niet zomaar brood ( het is brood in zijn puurste vorm met als ingrediënten slechts meel, water en zeezout).

DE WERKORGANISATIE

PoodtBroodt werkt als volgt: in de bakagenda is zichtbaar op welke data er gebakken wordt en welke broodsoort. Per bakdag is er 1 soort vers desembrood verkrijgbaar, groot formaat (circa 800 gram, keuze uit 3 modellen)   en  klein formaat (circa 400 gram, rond of ovaal model) .  Alle modellen kunnen op de bakdag  vers uit de oven aan huis worden bezorgd. Vanwege de lange bereidingstijd moet uw reservering 2 dagen voor de bakdag op de website zijn ingevoerd. Op de bakdag wordt het brood dan (uitsluitend in postcodegebied 7524) tussen 10:45 en 12:15  bij u thuis  afgeleverd. Minimale afname hierbij is 1 groot brood ofwel 2 kleine broden . De kleine broden kunnen ook als afbakbrood worden besteld.
Een pakje diepgevroren krentenwegge (5 plakken)  kan, zolang de voorraad strekt, altijd worden meegeleverd, evenals diepgevroren roggeknar (4 plakjes)  en   afbak- Toscaans landbrood.